Tæt ved Nissum Fjord, i Gørding ved Vemb, ligger vores lille gård. Her har vi boet siden 1975, hvor min mand, Lars, der er dyrlæge, og jeg købte den.

Jeg er uddannet lærer med speciale i biologi og formning, som det hed dengang. I en årrække var jeg lærer på en lille skole, der imidlertid lukkede, og jeg fik “fri”. Så sadlede jeg om og begyndte at arbejde intenst med min store hobby: havedyrkning.

I 1999 fik jeg min første artikel optaget i bladet HAVEN. Den handlede om storkenæb, og snart fulgte  artikler om andre planter.

Senere  fik jeg mine egne serier i bladet. Først en om store havepersonligheder, Gertrude Jekyll, Karl Foerster etc. dernæst serien “Plantenyt”  om nye planter. I flere år var jeg en slags nyhedskorrespondent for HAVEN, desuden arrangerede jeg medlemstilbud.


Foredrag:

Jeg holder gerne foredrag om storkenæb eller floks eller begge emner, og i årenes løb har jeg været i mange havekredse.Bidrag til udenlandske magasiner:

Det tyske havemagasin Gartenpraxis:

Neue Storchschnabelsorten (April 2012)

Blütengarten der Zukunft (Maj 2012)

Berühmte Phlox-Züchter (I) (Juni 2012)

Berühmte Phlox-Züchter (2) (Juli 2012)

Nelkenwürzen  (Dec. 2012)

Staudige Horn-Veilchen und ihre Züchtungsgeschichte (Dec. 14)

Storchschnäbel von den Orkneys (Jan. 2017)
Norsk Hagetidend:

En god venn Humleblom (Geum) (August 2010)

Nye spennende storknebb (Juli 2012)

Fioler og deres historie (April 2015)

En floks til alle (August 2016)The Garden:

Twenty-first century phlox (August 2013)OnzeeigenTUIN:

Hoge Phlox (Efterår 2015)

Alan Bremer, Geraniumkweker (Sommer 2016)


Forlaget Geranium:

I foråret 2003 dannede jeg sammen med to andre plante-entusiaster, Vita Balle og Kirsten Lyng, Forlaget Geranium, så min bog om storkenæb kunne komme på banen. Storkenæbbogen blev i 2005 udgivet af det amerikanske forlag Timber Press,
der købte rettighederne til den engelske udgave. Den engelske udgave hedder “Gardening with Hardy Geraniums”.


I 2007 udgav vi min bog om Phlox, der i 2009 blev oversat til tysk og også udgivet af Forlaget Geranium.


Storkenæbbogen fra 2003 blev hurtigt udsolgt, men ikke genoptrykt, da det var meningen, jeg skulle opdatere bogen, så de mange nye storkenæb, der var kommet siden første udgave, kunne komme med i den. Den nye udgave fra 2012 (ISBN 978-87-989732-3-2) har da også over 550 storkenæb, mens der i den gamle udgave “kun” var ca. 400.


Min mand fik sit eget firma, Bendtsens Boglager, da han blev  pensioneret i 2012, og han blev herefter forlagets distributør.  Første januar 2017 overtog Bendtsens Boglager forlagets varelager. Se mere på Bendtsen Boglagers hjemmeside : www.planteskilte.com


Min familie og andre dyr

Da vores datter, Kamilla,  kom i skole, var en af de første opgaver for hende at tegne sin famile. Billedet, der kom ud af det, har en hædersplads i stuen. Det viser fire store æsler og en hund. På en lille plads yderst i billedet er der tre meget små personer: lillebror Lasse, far og mor!


Dyrene har altid spillet en stor rolle i familien. De er jo en del af den. Hundevalpen, jeg sidder med på fotoet øverst, er en dansk spids. Hun hedder Ninka og er nu to år og altid med i haven. Hun er overgartneren!

De fire æsler, som Kamilla tegnende, var moder-æslet Molly, med to hopper og en vallak. Molly fik vi i 1976, hvor hun formodentlig var 6-7 år. Hun havde et lille nyfødt føl med, Camilla, der snart blev godt i stand og som derfor blev omdøbt til Fedtse. Senere fik  Molly to føl hos os, Mikkel og Nina. Molly, der blev langt  op i fyrrerne, var det første af de oprindelige æsler, vi måtte sige farvel til. Senere, i 2010, var kun Fedtse tilbage, så vi anskaffede meget hurtigt en selskabsdame til hende.

Det var Liva, som vi købte hos nogle plantevenner i Bording. Vi hentede Liva i vores gamle “rugbrød”. Det gik vældig fint. Liva spiste en rulle kiks under turen og nød tilsyneladende udsigten. Fedtse og Liva blev snart gode venner.


I januar 2016 kunne lille Fedtse ikke mere, og nu var det Liva, der var alene tilbage. Igen måtte bussen på tur!
Det nye æsel hedder Ester og ses her sammen med Kamilla på turen fra Midtjylland til Gørding den 22. januar 2016.

                                       Liva og Ester blev snart uadskillelige.